De Reisgids

 

Nu ben je klaar. Het is tijd om te gaan.

Maar voor we deze plaats verlaten moet ik je nog een laatste ding zeggen;

het mysterie, of het geheim, of de verklaring van de tovenaars is

dat het er om gaat de vleugels van je perceptie te ontvouwen.’*

 

Dit boekje is ontstaan uit een groot verlangen om goed te doen. Om jou, als lezer, te inspireren om buiten de alledaagse werkelijkheid te willen gaan kijken. Om vanuit een nieuw perspectief de volledige werkelijkheid te aanschouwen waarin wij ons als zielen in een menselijk lichaam bewegen. En om vanuit dit nieuw besef je volledige potentie aan te spreken, als co-creator van dit universum.

Daar waar dromen op het punt staan om gematerialiseerd te worden in deze wereld, houden zij op slechts dromen te blijven en kan de wereld het beloofde paradijs worden. Wij zijn allemaal bouwers van dit paradijs, maar zolang wij niet verder kunnen kijken dan de vernauwde werkelijkheid van de materie en niet geloven in onze potentie, zal er geen paradijs gebouwd worden, maar zal de wereld om ons heen gedomineerd blijven door machtige poppenspelers en hun marionetten, die hun scenario aan ons opdringen.

Het goede nieuws, of de Blijde Boodschap is: “Jij bent geen slachtoffer, jij bent een kleine tovenaar”.

Zoals ‘The Doors of Perception’ van Aldous Huxley de hippiebeweging in gang zette, zo hoop ik dat deze reisgids mee zal helpen om opnieuw een soortgelijke beweging op gang te brengen. Omdat de kracht van de Liefde alles overwinnen kan en Liefde sterker is dan de dood.

 

*Don Juan Matus in: Kennis en Macht, Carlos Castaneda p. 317

 

Je kunt honderd boeken lezen

en een beetje wijzer worden.

Je kunt boeken lezen die leugens vertellen

en er geen wijs meer uit worden.

Je kunt dit boek lezen

en je wordt een heel stuk wijzer.

Je kunt dit boek lezen

en in praktijk brengen

en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.